ubootUpgradeInstructions.da   (100%)

HVAD

På grund af FreedomBox-projektet (og naturligvis adskillige individer), har Debian siden juli arbejdet på at understøtte DreamPlug i dets pakke u-boot, til trods for utilstrækkelig støtte i opstrømmen (dette bliver tacklet, og den officielle udgivelse denne december, bør understøtte DreamPlug). I Debian-versionen kan U-Boot opstarte en kerne fra et ext2-filsystem (eller et afledt af slagsen), hvilket opstartsindlæseren som medfølger fra leverandøren ikke kan.

HVORFOR

Det er altid vigtigt at have en opstartsindlæser, der består af fri software og som imødekommer Debians kvalitetsstandarder. Det er vigtigt at kunne ændre og bygge U-Boot fra kildekoden, samt aktivere eller deaktivere egenskaber efter ønske. Det er endnu mere bekvemt, ikke at være nødsaget til at benytte en FAT-partition, for at opstarte ens egen FreedomBox. I særlig grad fordi det forebygger nogle af de vanskeligheder, hvor opgradering af boksen resulterer i ødelagte systemer, som det for nylig blev set her: http://www.plugcomputer.org/plugforum/index.php?topic=5965.0

HVORDAN

Anskaf Debian-pakken U-Boot for armel, eksempelvis

http://cdn.debian.net/debian/pool/main/u/u-boot/u-boot_2011.12-2_armel.deb

Udpak indholdet fra denne pakke til en midlertidig mappe, eksempelvis

dpkg-deb -x u-boot_2011.12-2_armel.deb /tmp/bootloaderfun

cd /tmp/bootloaderfun/usr/lib/u-boot/dreamplug/

Der vil du finde en mappe, usr/lib/u-boot/dreamplug, med to filer, uboot.elf og u-boot.kwb. Du får brug for begge.

Sørg for at have OpenOCD installeret, eksempelvis

aptitude install openocd

Sørg for at din DreamPlug er tilsluttet til portene UART og JTAG på dit GuruPlug JTAG-bræt. Sørg for at JTAG-brættet er tilsluttet til din computers USB-port og udstiller en seriel USB-enhed.

Tilslut din DreamPlug-konsol via et program til seriel kommunikation, eksempelvis

screen /dev/ttyUSB0 115200

Tænd din DreamPlug, og afvikl

sudo openocd -f /usr/share/openocd/scripts/board/sheevaplug.cfg -c init -c sheevaplug_load_uboot

Hvis dine kabler er korrekt tilsluttet og timingen passer, så bør du nu køre Debian U-Boot fra hukommelsen på din enhed. Hvis ikke, så tjek dine kabler og fortsat med at køre denne kommando påny i blinde, i takt med at boksen opstarter og genstarter. Vent på det magiske øjeblik.

Banneret bør vise 2011.12, og hvis du vælger 'version' i U-Boot-prompten, så bør der stå at den blev bygget på Debian. Hvis dette ikke er tilfældet, så er noget gået galt.

Næste skridt er at tage filen u-boot.kwb fra mappen til en TFTP-server som du kontrollerer, på et netværk som kan nås af din DreamPlug. Der er andre måder at skaffe denne fil til din plug-maskine, hvis du foretrækker det, men de listes ikke her.

Foretag opsætning af netværket og foretag af TFTP af aftrykket til DreamPlug'en. Her antages det at du har valg IP 192.168.1.8 til din DreamPlug, at din TFTP-server er 192.168.1.2, samt at du har navngivet aftrykket på TFTP-serveren til dreamplugfreedom.kwb.

setenv ipaddr 192.168.1.8

setenv serverip 192.168.1.2

tftp 0x6400000 dreamplugfreedom.kwb

Hvis dette lykkedes, så får du noget a la

Bytes transferred = 193952 (2f5a0 hex)

Notér hex-nummeret, da vi vil benytte det til at skrive til SPI/NOR-flashen.

sf probe 0

sf erase 0x0 0x100000

sf write 0x6400000 0x0 [indsæt hex-tallet fra tidligere her, sæt "0x foran", så der står noget i stil med :0x2f5a0]

Nu kan du, hvis alt gik som smurt, endelige køre Debians U-Boot på din DreamPlug. Tjek dette ved at nulstille plug'en.

reset

Den bør nu opstarte med banneret som beskriver den rette version, og når du vælger 'version' bør den vise det samme.

På dette tidspunkt ønsker du sikkert at tilpasse din opstartskonfiguration med en række setenv-kommandoer efterfulgt af et "saveenv".

Nyd din frie software.