FreedomBox opdatering   (90%)

FreedomBox opdatering

En masse mennesker har spurgt efter en opdatering, hvilket er en god indikation af, at vi er nødt til at opdatere folk oftere.

Bdale Garbee vil deltage i DebConf11. Han og Clint Adams vil afholde en hackfest. Hvis du deltager (en masse FreedomBox-personer er også Debian-udviklere), så find venligst frem til ham og stil ham hvilke som helst spørgsmål du har til boksen. Hans svar vil være gennemtænkte og måske overraskende.

Jeg deltager i ContactCon. Hvis du deltager, så giv mig besked så vi kan mødes!

Jeg er blevet fortalt smart-telelefoners top fem har været genstand for ophedet hacking. Stefano Maffulli organiserede hacking på disse ved en begivenhed for et lille fællesskab og det er begyndt at bringe nyttigt arbejde. Nu gælder det om at få kode ind på et git-sted!

Der er et klart behov for en køreplan. Overalt hvor jeg færdes, er der personer som gerne vil have en ramme at placere deres arbejde i. Den teknisk rådgivende komité grubler over denne og jeg håber vi snart vil få den. På kort sigt vil Bdale og rådgivningskomitéen arbejde på en build-udgivelse. Dette vil være et grundlæggende build-system der lægger grund placering af vores pakker. Det vil give os et fælles referencepunkt at hacke ud fra.

Postlisten er et arnested for diskussion af udviklingen.
Jonas Smedegaard er ene mand en pakkemaskine (jeg hører at han også vil deltage ved DebConf!), og det er et stort skridt. Andre projekter, som PageKite er byggeklodser som vi håber på at kunne integrere i FreedomBox snart. Udvikling i Debian-stil er kaotisk. Der er for mange ideer til at gøre brug af dem alle, men før dette er overstået, tror jeg vi vil have overvejet alle mulige kombinationer af software. Jeg håber at nogle af disse diskussioner snart vil føre til metapakker som konfigurerer kombinationer af software som fungerer godt sammen.

Når vi taler om konfiguration, så tænker vi dybt over en konfigurationsproces og model. Med de mange mulige pakkekonfigurationer, hver med sin egen metode for lagring af konfiguration og tilstand, så vil håndtering af konflikter (så vel som tilpasninger fra ekspertbrugeren foretaget uden om den normale grænseflade) blive vanskelig. Vi har nogle designideer for denne struktur, men jeg fornemmer at dette er et område hvor vi vil tage andres design til os, snarere end at opfinde noget nyt selv.

Administrativt set, så har vi sammensat organisationens elementer. Vi har en bestyrelse. I går konverterede bestyrelsen mig fra en anmasende frivillig til administrativ direktør. Jeg tror ikke at det ændrer på hvad jeg vil foretage mig, bortset fra at det tillader mig at gøre mere af det, og jeg føler mig en smule mere komfortabel med at ytre mig om hvad organisationen arbejder med.

Vi har udført en masse arbejde med Marvell og Global Scale. At hjælpe boksfabrikanter med at strømline licenskompabilitet er en stor opgave, men vi har gjort reelle fremskridt. Clint identificerede nogle dele af Dream Plug som ikke kompileret rigtig eller hvor den rigtige kilde ikke var tilgængelig. Efter nogen dialog med opstrøm, så får vi al denne kilde. Det næste skridt er at hjælpe opstrøm med at udgive denne kode på rutinemæssig vis.

Stefano og jeg har ledt efter designere af brugeroplevelse og menneskelige grænseflader, der kan hjælpe os med én af de vanskeligste dele af dette projekt. Eben Moglen, Ian Sullivan, Bdale og jeg har haft mange telefonsamtaler omkring hvordan brugeren konfigurer boksen. Vi er enige i at det kræver fornuftige standarder så vel som eksperttilstande. Vi er enige i at den skal lytte til port 80, men at den også taler med din telefon. Bortset fra dette, så er vi enige i at vi har brug for ekspertbistand.

Vi har modtaget tilbud fra hackersteder i Californien og Texas! Vi vil gerne i kontakt med så mange hackersteder som mulig. Stefano og jeg forsøger at fremstille en hackfest-i-en-boks pakke og hackersteder er de perfekte steder at placere disse pakker. Hvis du er involveret i et hackersted og kan trække nogle dygtige nørder sammen en aften, så vil jeg gerne tale med dig.

Som det sidste, så har jeg bestilt klistermærker og t-shirt, så vi endelig får disse ud til vores Kickstarter bidragsydere. Nu hvor vi ved at vi kan distribuere GPL-kompatible kasser, så kan vi også få disse ud.

Dette var opdateringen. Mere senere.

Med venlig hilsen, James Vasile

This page is also available in the following languages, thanks to the work of our excellent translation team: